Ez történt legutóbb Lohéacban

A klasszikus francia ralikrosszpálya is a törölt versenyek sorsára jutott 2020-ban. Utoljára 2019 nyarának végén tartottak itt WRX-fordulót, és versenyzett az Európa-bajnokság is, amely magyar dobogót hozott.

A versenyhétvége legemlékezetesebb pillanata a döntő rajtja volt Franciaországban: az első két helyről induló Andreas Bakkerud és Niclas Grönholm kakaskodásuk miatt egészen kisodródtak, és mind a négy mögöttük startoló ellenfél elment mellettük. Ennek köszönhetően Timmy Hansen harmadik rajthelyről lett első, Anton Marklund ötödikről második, Kevin Hansen hatodikról harmadik – ő a rajton kívül a jokertaktikával is nyert egy pozíciót.

A két Hansen remeklése ellenére – az idősebb harmadik győzelmét szerezte 2019-ben, miközben senki más nem duplázott még – Bakkerud átvette a vezetést a pontversenyben, a peugeot-s testvérpár két tagja viszont mindössze két ponttal volt lemaradva: eközben a szezonból már csak két forduló maradt.

Erős magyar eredmények születtek a francia hétvégén, 75 ezres közönség előtt az Európa-bajnokság mezőnyében: a Supercar kategóriában Kárai Tamás harmadik helyen végzett – korábban csak egyszer, még 2015-ben volt dobogós –, a Super 1600-ban Marton Gergely ötödik lett, miután defektes autóval is sokáig tartotta a második helyet. A vb mezőnyében Szabó Krisztián 11. pozíciót ért el Franciaországban, az elődöntőig jutott a hétvége során.

Most hétvégén, szeptember 4-5-én ugyancsak mindegyik kategória versenyez a ralikrossz templomaként emlegetett Lohéacban: a WRX mellett az RX1 és RX3 Európa-bajnokságnak is jelenése lesz, számos magyar résztvevővel. Szabó Krisztián a vb-n, Kárai Tamás, Csucsu és Mózer Attila az RX1-ben, Szíjj Zsolt pedig az RX3-ban adta le nevezését.

Related posts

Leave a Comment