Kristoffersson nyert, Szabó Krisztián dobogón a WRX-ben

Első dobogós helyezését szerezte a világbajnokságon Szabó Krisztián az eseménydús spái hétvégén: a magyar pilóta harmadik helyen ért célba a döntőben, Johan Kristoffersson és Kevin Hansen mögött.

Szokatlan név zárta első helyen a köztes eredménylistát Spa-Francorchamps-ban a Ralikrossz-világbajnokságon: négy kvalifikációs futam alapján Kevin Abbring volt az első. A „hazai” pályán versenyző holland két futamsikert is hozott, így annak ellenére megszerezte a 16 pontot, hogy a Q2-ben a sor végén zárt, miután kiforgatták. Nagyágyúkat előzött meg: Johan Kristofferssont, Timmy Hansent és Niclas Grönholmot, akiknek szintén volt gyenge futama.

Meglepetésre az elődöntőben két esélyes is lemorzsolódott, az elsőben Abbring, a másodikban Grönholm. Az első ágról három svéd, Kevin Hansen, Anton Marklund és Timmy Hansen jutottak tovább, a másodikról Kristoffersson, Szabó Krisztián – a kiváló második hellyel – és a belga Enzo Ide.

Ez az eredmény harmadik rajtkockát jelentett Szabó számára a döntő rajtrácsán. Az első sorból induló Kristoffersson és Kevin Hansen megőrizte a pozíciókat – a címvédő bajnok zsinórban második győzelmét szerezte, gyenge szezonkezdetét követően magára talált –, a GRX magyarja pedig szintén tartotta a harmadik helyet, a vb-éllovas Timmy Hansent maga mögött tartva három tizedmásodperc különbséggel. Szabó harmadik helyen futott be, pályafutása és Magyarország első dobogóját szerezve a Ralikrossz-vb-n!

A világbajnokságban Timmy Hansen vezet (151 pont), de Kristoffersson már a második (139 pont). Kevin Hansen (136 pont), Niclas Grönholm (123 pont) és Szabó Krisztián (108 pont) alkotják az első ötöt.

Related posts

Leave a Comment