Máriapócson újra mindkét Bütösi támadott

A Super1600 negyedik helyezésével távozott a RabócsiRingről Bütösi Zsolt. A 14 éves Balázsnak eközben sem Kakucson, sem Máriapócson nem volt szerencséje a hétvége kritikus szakaszában, mindkét alkalommal összetett hetedik helyet szerzett a Junior Kupában, pont lecsúszva a hatfős döntőről a szezon eleji baleset után újjáépített Suzukival.

„Miután Máriapócson beletaszították a falba, új autót kellett építeni neki, amivel Greinbachig nem is készültünk el, sőt, Kakucs előtt csütörtökön még az utolsó simításokat végeztük rajta. Az enyémre nem is maradt idő, és nem szerettem volna úgy rajthoz állni, ahogy Máriapócson legördültünk, ezért Kakucson csak Balázs vett részt” – beszélt Bütösi Zsolt arról, miért csak egy autóval voltak jelen a szezon negyedik rajtrácsán. „Számára az autó tanulásáról szólt ez a hétvége. Hatodik helyen állt szinte végig, de az elődöntőben csak negyedikként sikerült célba jutnia, így éppen nem jutott be a döntőbe.”

Két héttel később azonban már a családfő is akcióba lendült a Citroen DS3-mal: „Máriapócson már két autóval támadtunk. Bazsinak nagyon jól alakult a napja, második időt is futott a juniorok között, de a negyedik pozíciót stabilan hozta. Az elődöntőben viszont a második helyért vívott harcban összeakadt az előtte menővel, és szinte az egész mezőny elment mellettük. A maradék öt körben feltornázta magát negyediknek, így a végeredmény megint ugyanaz lett, mint Kakucson. Az én versenyemen a Super1600-ban voltak afférok bőven, az egyik futamon kiestem, egy másikról diszkvalifikáltak, arra hivatkozva, hogy szándékosan forgattam ki az egyik vetélytársamat” – tért ki röviden saját szereplésére is Bütösi Zsolt, aki a döntőben negyedik pozíciót szerzett az ötfős mezőnyben. A tiszaújvárosi apa és fia legközelebb a nyirádi szezonzárón áll rajthoz a ralikrosszban, mivel a szlovákiai hétvége időpontjában máshol van jelenésük.

„Meghívást kaptunk a Kazincbarcika Ralira, ahol a szervezők egy All Star csoporttal kedveskednek a nézőknek. Nyolcan leszünk, olyan nevek mellett indulunk, mint Varga Cigány Zoltán, Szabó Gergő, Ondrej és Béres Jóska. Balázs fog nekem navigálni a hazai földön, előhúztuk a jó öreg Zsigulit, és gőzerővel készülünk a Kazincbarcika Ralira.”

A cikk eredetileg az Autósport és Formula Magazinban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment