Még feljebb vágyik Szabó Krisztián

Első WRX-dobogója után nincs szünet, hétvégén már Portugáliában versenyez Szabó Krisztián. A GRX magyar pilótája annak idején itt nyert először Európa-bajnoki döntőt.

„Annyiszor voltam már negyedik, ötödik, hatodik – a dobogóról azonban mindig lemaradtam. Úgyhogy ez a harmadik hely nekem most felér egy győzelemmel” – mondta a pályafutása legjobb eredményét elérő Szabó a Nemzeti Sportnak. „Nagyon jó volt ott állni és újra érezni a pezsgő ízét. Régen élhettem át legutóbb, a világbajnokságon pedig még sohasem. Meg kell mondjam, így, hogy ilyen nagy nevekkel küzdöttem meg érte, talán egy kicsit édesebb az íze, mint a korábbiaké.”

Hétvégén következik Montalegre, az a pálya, ahol Krisz 2015-ben a mostanihoz hasonló jelentőségű mérföldkövet ért el: akkor első magyarként nyert futamot a Ralikrossz Európa-bajnokságon (Super1600 kategóriában).

„Bízom benne, hogy innen is van még följebb, nyilván többre vágyom. Remélem, ez a dobogós hely ad egy kis önbizalomfröccsöt és meg tudom tartani a lendületet, hiszen a hétvégén már Portugáliában versenyzünk. Ott nyertem életemben először nemzetközi ralikrosszversenyt, úgyhogy remélem, ez jó előjel. Bizakodóan nézek a hétvége elé!” – mondta el Szabó Krisztián.

Fotó: WYN Pictures

Related posts

Leave a Comment