RX2e: Ki lesz az első elektromos bajnok?

A Nürburgringen véget ér a ralikrossz szakág első FIA-rangú elektromos bajnoksága. De Ridder kilenc ponttal vezeti az összetettet Kallio előtt.

Az RX2e 250 kW teljesítményű egységes autói négy helyszínen versenyeztek a 2021-es szezon során: Barcelonában, Höljesben, Lohéacban és Spában, szezonjuk pedig ötödik állomásként a Nürburgringen ért véget. Egyetlen versenyző nyert egynél több fordulót, a spanyol és belga versenyen győzedelmeskedő, WRX-et is megjárt (2019-ben a világbajnokságon versenyzett) Guillaime De Ridder, aki 9 pontos különbséggel vezeti az összetettet a Svédországban nyerő Jesse Kallio előtt. A belga De Ridder kapcsán különlegesség, hogy civilben az Alpine F1-es csapat erőforrásteljesítmény-mérnöke.

A szezon harmadik győztese, Dorian Deslandes csak a francia versenyen állt rajthoz, a harmadik helyezett, Patrick O’Donovan pedig 46 pontos hátrányában már matematikailag sem lehet bajnok. Így Németországban De Ridder és Kallio között fog eldőlni az RX2e bajnoki címe – a belgánál az előny, de nem akkora, hogy megtehesse, hogy kényelmes pontszerzésre játszik.

Az RX2e létszáma kilenc fő lesz a Nürburgringen, egy különleges csatlakozóval: a már véget ért RX3 Európa-bajnokság ezüstérmese, Kobe Pauwels is indul a versenyen.

Related posts

Leave a Comment