Kristoffersson: A lehető legrosszabbul kezdődött az év

A csapat végig hitt és nem adta fel – beszélt 2021-es szezonjáról Johan Kristoffersson, aki 28 pontos lemaradásban is állt a szezon folyamán. Végül pontegyenlőséggel lett négyszeres világbajnok: beigazolódott a régi mondás, hogy minden egyes pont számít.

A szezon első három versenye után 28 pontos hátrányban volt Johan Kristoffersson, és a szezonzáró nürburgringi duplára is 17 egységgel Timmy Hansen mögött érkezett. Németországban azonban szinte hibátlan hétvégével (ötből három kvalifikációs futamsiker, kettőből kettő elődöntő-elsőség, egy döntős győzelem), valamint Hansen számos büntetésének köszönhetően ledolgozta a ponthátrányt.

Az utolsó döntőbe így is egy ponttal Hansen mögött érkezett, a rivális előtt kellett végeznie, hogy pályafutása során negyedszer is világbajnok lehessen – először nem Volkswagennel, hanem Audival. Sikerrel járt: pontegyenlőség alakult ki, a győzelmek száma pedig felé billentette a mérleget.

„Negyedik bajnoki cím – ez abszolút hihetetlen érzés! Micsoda eredmény mindenki részéről a csapatban: keményen dolgoztak idén, és töretlenül hitték, hogy valóban esélyünk van a címszerzésre. Nem adták fel!” – mondta az EKS JC csapatához 2021-ben csatlakozó Kristoffersson. A svéd három fölényes vb-cím után először lett kiélezett, szoros csatában a WRX legjobbja.

„A nehéz szezonkezdet után fantasztikus érzés, hogy sikerült mindenen fordítani, és felzárkóztunk, hogy nyerjünk. A dolgok a lehető legrosszabbul kezdődtek, mikor a legelső Q1-ben kizártak, a mélypont pedig Franciaország volt, ahol az elődöntőben ment tönkre az autó. Akkor nagyon messze álltunk a vezetéstől, de így is sikerült visszajönnünk. A végeredményt látva döbbenünk rá, tényleg minden pont számít” – nyilatkozta az újdonsült négyszeres világbajnok.

Fotó: WYN Pictures

Related posts

Leave a Comment