Meglepetés: Harsányi Zoltán az Astra Kupában

A kilencszeres magyar SuperCars-bajnok évtizedek óta először hiányzik a csúcskategória mezőnyéből. Nyirádon visszatér a ralikrosszba – méghozzá az Astra Kupában, ahol fia, az idei első két versenyt megnyerő Kisharsányi is versenyez.

„A kisfiam megkért, hogy vigyem el a gépátvételre az Astráját. Akkor ott megtetszett. Jó is, és jól is megy! Igazából ennyi” – beszélt Harsányi arról, hogy milyen indíttatásból döntött a visszatérés mellett. „Teljesen ismeretlen lesz, és direkt nem is edzek előtte. Hogy ne azt mondják, hogy a tapasztalt ember még rá is edz. Odamegyek és ezt vezetem, ahogy sikerül, úgy lesz. Igazándiból 1500 embernek ígértem meg, most a nyirádi RX EB-n, hogy valamivel indulok, ezt be kell, hogy tartsam. Minimum 1500 szurkoló lesz ott! Amit megígértem, azt betartom” – mondta az Opel Astra Kupa oldala szerint.

Kilencszeres országos bajnokként elég egyértelmű célt jelölt ki magának: „Nyerni szeretnék! Nyilván nem fog menni, mert a kisfiam és Panyik meg az eleje nagyon gyorsan megy. Régóta is mennek. Kíváncsi vagyok, hogy így elsőre beülve fel tudom-e venni a versenyt vagy a hátsó mezőnyben vívok majd. Lesz ami lesz!”

Harsányi Zoltán hozzátette: az Astra Kupát nem visszalépésnek, hanem új kihívásnak tekinti, ha pedig megtetszik neki a géposztály Nyirádon – ahol rekordszámú, 17 fős mezőny lesz a jelenlegi nevezés szerint jövő hétvégén –, akkor a sorozatban folytathatja a szezont.

Related posts

Leave a Comment