Elhalasztják a Nürburgringet, Norvégiában indul a WRX-szezon

Újabb módosítás történt a Ralikrossz-világbajnokság versenynaptárában – már követni is nehéz, hányadik alkalommal nyúltak hozzá a menetrendhez. Az első elektromos szezon csak augusztus 13-14-én indul el, a német forduló szezonnyitó helyett szezonzáró lesz novemberben.

Másodszor halasztják el a WRX új érájának nyitóversenyét: az elektromos RX1e modellek első megmérettetése eredetileg múlt hétvégén lett volna, de az egységes autókat nem sikerült időben leszállítani a csapatoknak. Höljes végül megrendezte a Mágikus Hétvégét, de csak az Európa-bajnokság keretei közt. Szó volt a vb „szezonindító eseményének” megtartásáról Höljesben, de ilyenre sem került sor.

Az ellátási lánc világszerte tapasztalható problémái miatt az RX1e kitek legyártása tovább csúszik: csütörtökön a WRX promótere megerősítette, hogy az autók július 30-31-re, a Nürburgringen tervezett évadnyitóra sem készülnek el. A németek máshogy léptek, mint a svédek, a versenyhétvégét inkább áttették november 12-13-ra, a szezonzáró helyre. Az évad így két héttel később, Hellben indul.

Történt egy másik bejelentés is, az eredetileg szezonzárónak fenntartott, Nürburging halasztása miatt utolsó előtti versennyé váló üres időpontot Barcelona kapta, itt október 29-30-án versenyez a mezőny. A kezdeti tervek szerint Dél-Afrikában szerepelt volna a WRX, a megerősítés értelmében viszont a szezon mind a hat versenyét Európában tartják – sorban a harmadik évben nem hagyja el a világbajnokság a kontinenst.

A WRX módosított versenynaptára:

1. NorvégiaHellaugusztus 13-14.
2. LettországRigaszeptember 3-4.
3. PortugáliaMontalegreszeptember 17-18.
4. BelgiumSpa-Francorchampsoktóber 8-9.
5. SpanyolországBarcelonaoktóber 29-30.
6. NémetországNürburgringnovember 12-13.

Related posts

Leave a Comment