Defekttel ért véget Kristoffersson Eb-vendégszereplése

Mindenki Johan Kristofferssont tartotta a höljesi Európa-bajnoki forduló favoritjának, miután a svéd benevezett a hazai versenyre. Meglepetésre a négyszeres világbajnok nem dominált, végül pedig Oliver Solberget üldözve kiesett a döntőben.

Kristoffersson egyet nyert a három előfutam közül, összesítésben pedig a harmadik helyen értékelték. Továbbjutó futamát és elődöntőjét fölényesen megnyerte, így a finálét a második rajthelyről kezdte meg Svédországban, az először választó Oliver Solberg mögül, akit második helyen üldözött, egészen a harmadik körig, mikor egy defekt hiúsította meg győztes reményeit.

„Szerettem volna még pár kört teljesíteni. Azon a helyen még sosem kaptam defektet. Pedig jól rajtoltam a döntőben, a terv pedig az volt, hogy rögtön jokerre menjek, ha Oliver előttem marad. Jó jokert, utána pedig gyors kört teljesítettem” – kezdte beszámolóját a jól ismert Volkswagen Polót vezető Kristoffersson.

„Ők azonban ismernek engem, ezért rögtön reagáltak rá. Olyan volt, mint a régi időkben, egy Solberg ellen csatáztam, csak most a fiatalabb generáció ellen, igencsak öregnek érzem magam! Azt kell mondanom, hogy Oliver fantasztikusan vezetett. A mi teljesítményünk inkább hullámzó volt, nem nagyon éreztem ugyanazt, mint ezelőtt Höljesben, ennek ellenére is tudtunk a győzelemért harcolni. Bár végül ez nem volt elég, összességében elégedettnek kell lennünk” – értékelt Kristoffersson, aki a hónap végén a Nürburgringen már az elektromos világbajnokságon vezet.

Kiesőként Kristofferssont eredetileg ötödikként, majd Solberg kizárása után negyedikként értékelték Höljesben – azaz az Eb-kaland végül dobogó nélkül zárult a ralikrossz rekordere számára.

Related posts

Leave a Comment