RallyX Nordic: Belevszkij nyert, Grönholm bukott Rigában

Lettországban folytatódott az északi széria: Johan Kristoffersson ezúttal hiányzott a mezőnyből, csak Niclas Grönholm képviselte a világsztárokat. A finnek azonban peches hétvégéje volt, a két győzelmet Thomas Bryntesson és az RX3 Európa-bajnok Jurij Belevszkij szerezte meg.

A szezon ötödik fordulóján, pénteken Grönholm diktálta a tempót a kvalifikáción, ő kezdte a pole-pozícióból a döntőt is, de összeért Belevszkijjel és megforgott, majd Ole Christian Veiby rohant bele a Hyundaiba, így az autó alaposan összetört. Belevszkij elsőként futott be, de az ütközésért kizárták, így Thomas Bryntesson örökölte a győzelmet, aki éppen legyűrte Enzo Idét a célvonalig. A norvég Kouvola után második versenyét nyerte a 2022-es szezonban.

A vasárnapi hatodik fordulóról a baleset miatt hiányzott Grönholm, távollétében Ide nyerte a kvalifikációt, a döntőt pedig Belevszkij, aki ezúttal meg is tarthatta első győzelmét a RallyX Nordic szériában. Sondre Evjen lett a második, míg Bryntesson, akinek motor- és felfüggesztésproblémái is voltak a nap során, harmadik helyet mentett.

A szezonból egyetlen – az eddigiekkel ellentétben szimpla – forduló maradt hátra, Strängnäs Svédországban július 23-24-én. A bajnoki cím minden bizonnyal két WRX-sztár között dől el: Grönholm balszerencséje miatt az Extreme-E-ben szereplő Kristoffersson hiányzása ellenére sem került hátrányba, mindkét versenyző 113 ponttal rendelkezik. A 104 pontos Bryntessonnak és 100 pontos Evjennek maradt még matematikai esélye.

Related posts

Leave a Comment