Ide és Pauwels nyert Portugáliában

Mindkét Európa-bajnokság pályán volt Montalegrében, a kétnapos formátumot követve. Enzo Ide első győzelmét szerezte az Euro RX1-ben, ahol Kárai Tamás és Mózer Attila elődöntőben szerepeltek, Anton Marklund és Kobe Pauwels pedig bebiztosította az Európa-bajnoki címet.

Az RX1-ben a három előfutamot és három továbbjutó futamot megnyerő Janis Baumanis, Enzo Ide és Anton Marklund triója emelkedett ki a mezőnyből. Elődöntőből már csak kettő volt, ezeket Ide és Baumanis hozta le, akik ebben a sorrendben végeztek a döntő első két pozíciójában is: az EKS-t képviselő belga első győzelmét szerezte Eb-szinten. Ulrik Linnemann fért még a dobogóra, a jokeren megpördülő Marklund csak negyedik lett. A svéd az összetettben továbbra is számottevő, 22 pontos előnnyel vezet Baumanis előtt, Ide 25 pontra zárkózott fel. Ez az eredmény azt jelenti, hogy Marklund egy fordulóval a szezon vége előtt matematikailag bebiztosította a 2022-es Európa-bajnoki címet.

Kárai Tamás negyedik helyet is szerzett egy előfutamban a 13 fős mezőnyben, továbbjutó futamán másodikként végzett, végül a második elődöntőt a már döntős szereplést nem érő negyedik helyen zárta, a kategória másik magyarja, Mózer Attila előtt.

Az RX3 14 fős mezőnyében kilenc portugál is szerepelt, de végül itt is belga himnusz szólt, Kobe Pauwels egy előfutamot kivéve tarolt, négyből harmadik győzelmét szerezte idén, ezzel pedig ő is garantálta Eb-címét. Az előfutamok során még Jan Cerny tűnt a legközelebbi kihívónak, de a cseh nem állt dobogóra: Damian Litwinowicz lett a második, hazaiként Nuno Miguel da Costa Araujo a harmadik.

Related posts

Leave a Comment