Véget ért Kristoffersson győzelmi sorozata, Grönholm a dobogó tetején

A svéd címvédőt négy elsősége után a portugál forduló második napján büntetés fosztotta meg az újabb győzelemtől. Helyette a finn versenyző diadalmaskodott, akinek eddig nem jött ki a lépés a szezonban. Társaságában pedig először állt női pilóta a WRX dobogóján.

Montalegrében, Portugáliában Rigához hasonlóan dupla fordulót tartott a Ralikrossz-világbajnokság. A szezon addigi három döntőjét megnyerő Johan Kristoffersson ismét hibátlan volt szombaton: egyetlen menetet nem nyert meg, a továbbjutó futamot, de azt is csak defekt miatt. Csapattársa, Ole Christian Veiby lett mögötte második a Kristoffersson Motorsport másik Volkswagenjével, eddigi legjobb helyezését megszerezve, Timmy Hansen pedig a harmadik. A PWR-ral versenyző Niclas Grönholm saját csapattársával, Klara Anderssonnal ütközött, így döntőbe sem jutott be, folytatódott 2022-es gyenge sorozata.

Úgy tűnt, a vasárnap is Kristofferssonról szól, aki újból szinte mindent vitt: Superpole, a két előfutam és elődöntő, leszámítva továbbjutó futamát. A döntőben is ő futott be az első helyen, de büntetés elvette zsinórban ötödik győzelmét, utólag 10 másodpercet adtak hozzá idejéhez Timmy Hansen meglökéséért.

Így Grönholm szerezte meg az elsőséget, aki az előfutamokon még gyengélkedett, de az első elődöntőben már az első pozícióban zárt: a finn az első négy fordulón dobogóra sem állt, Montalegrében vasárnap azonban visszatért annak tetejére. Ismét Veiby lett a második – aki a bajnokságban is ebben a pozícióba áll, 21 ponttal Kristoffersson mögött –, Klara Andersson pedig harmadikként végzett: először zárt női pilóta a WRX pódiumán. A 2019-es világbajnok Timmy Hansen negyedik lett, Kristoffersson a döntő utolsó pozíciójába csúszott vissza.

Related posts

Leave a Comment