Répási Róbert: Váltás az Eb miatt

Második ralikrosszos karrierjének harmadik szezonját a harmadik különböző kategóriában töltötte Répási Róbert: a ZONE RX és a Skoda Fabia az STC -2000 után az elsőkerekesek között is az élmezőnybe tartozott, a végeredmény az országos bajnokság második helyezése lett. A feljebb lépést kifejezetten a Nyirádra visszatérő Európa-bajnokság motiválta.

A csapat akkor döntött a kategóriaváltás mellett, mikor tudomásukra jutott, hogy a Ralikrossz-Eb ismét Magyarországon fog versenyezni. A kétezres kategóriában gyengének bizonyult a Skoda motorja, a hajtáslánc pedig nem bírta a nagyobb nyomatékot, ami számos váltóhibát eredményezett. Úgy döntöttek, a fejlesztést a hajtás megerősítése helyett inkább a Super1600 szabályaihoz való átalakításra fordítják, így elindulhatnak Nyirádon a kontinens legjobbjai között – valamint természetesen a teljes ob-szezonban is.

„Hatalmas élmény volt sok év után újra rajthoz állni az Európa-bajnokságon, ráadásul még futamgyőzelmet is sikerült szereznem a csoportomban. Ez és a szintén Nyirádon rendezett zónaverseny volt a legélvezetesebb hétvége az év során, utóbbit tartom a legeredményesebbnek, hiszen Eb-versenyzők között szerepeltem az élmezőnyben” – mondta el szezonjáról a Divízió 1 2004-es bajnoka, aki két éve tért vissza a hazai mezőnybe, és akkor rögtön bajnok lett az STC -1600-ban.

Az új kategóriában öt alkalommal is a dobogóra állt, így végzett az összetett második pozíciójában: „Összességében elégedett vagyok az éves eredménnyel, hiszen Laczkó Lehel személyében egy nagyon ügyes fiatal pilóta nyerte megérdemelten a bajnokságot. Nagy küzdelmet vívtunk az egész év során, ezzel pedig a nézők is ki lettek szolgálva. Egy-két magyar versenyzőt hiányoltam, de szerencsére gyakran ellátogattak hozzánk a külföldiek és színesítették a futamokat. Mindenféleképpen meg szeretném köszönni a ZONE RX munkáját és összes támogatóm segítségét. A folytatást illetően a csapattal terveink vannak, de még nem eldöntött a jövőkép.”

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2022-ben jelent meg.

Related posts

Leave a Comment