Új csapattal idén is ott lesz Szabó Krisztián a WRX-ben

Egy hónappal a szezonkezdet előtt érkezett a jó hír: Szabó Krisztián rajthoz áll a ralikrossz-világbajnokság 2020-as évadában is, a GRX alakulat Hyundai i20 versenygépével kiválasztott helyszíneken.

A háromszoros autókrossz Európa-bajnok és kétszeres ralikrossz Európa-bajnok Szabó Krisztián 2019-ben teljesítette első szezonját a világbajnokságon. Az EKS-sel – a korábbi világbajnok Mattias Ekström csapatával – és az Audi S1-gyel a bajnokság 10. helyén végzett két döntős szerepléssel.

A versenyző 2020-as szezonját illetően a Formula.hu már februárban tudomást szerzett arról, hogy a magyar ralikrosszos egy másik világbajnok, a WRC-ász Marcus Grönholm csapatánál, a Grönholm RX-nél folytatja. A hivatalos megerősítésre azonban a világjárvány és a szezon csúszása miatt öt hónapot kellett várni: a GRX és a világbajnokság kedden közölte, Szabó a csapat harmadik autóját vezeti Höljesben, ahol augusztus 22-23-án dupla fordulóval kezdődik a szezon, valamint további kiválasztott versenyhétvégéken.

„Az egyik legjobb és műszakilag legfejlettebb autót fogom vezetni, a támogatást pedig egy rendkívül tapasztalt és professzionális csapat nyújtja majd” – idézi Szabót a WRX hivatalos oldala. „A fókuszban az lesz, hogy stabil és versenyképes tempót diktáljak futamról futamra, és bizonyítsam képességeim olyan versenyzőként, aki kihívást jelent a sport nagy játékosai számára.”

Szabó csapattársai Niclas Grönholm és Timur Timerzsanov lesznek, akik 2019-ben már bizonyították a Hyundai i20 versenyképességet: Grönholm két forduló kihagyásával is negyedik, Timerzsanov ötödik lett a pontversenyben, összesen három győzelmet és hét dobogós helyet szerezve.

Related posts

Leave a Comment