Hol lesz idén az Európa-bajnokságnak versenye?

Miniszériává változott a Supercar és Super1600 kontinenssorozat is, mivel a tervezett öt-öt helyett csak három-három fordulóból áll a két kategória naptára. A 1,6-osok ráadásul októberig várnak.

A koronavírus miatt sokat csúszott a WRX szezonkezdete, április helyett csak augusztusban indult el a szezon, mégis sikerült összehozni egy korrekt naptárat tíz fordulóval, igaz, csak hét helyszínen, Svédországban, Finnországban és Lettországban kétszer egynapos lebonyolítással.

Az Európa-bajnokságokon más a helyzet, az eredetileg tervezett öt helyett csak három fordulót tartanak a Supercarnak és a Super1600-nak. Előbbi sorozat egy magyar, Kárai Tamás részvételével már elkezdődött augusztus 22-23-án Höljesben. A másik két versenyre szeptember 19-20-án kerül sor Rigában, illetve október 3-4-én Spa-Francorchamps-ban.

A Super1600 csak azután veszi kezdetét, hogy a Supercar véget ért. Portugáliában, Montalegrében október 10-11-én, Spanyolországban, Barcelonában egy héttel később, október 17-18-án lesz verseny. Extrém a szezonzáró időpontja a WRX fináléjával összhangban: Németországban, a Nürburgringen december 12-13-án ér véget az évad. Az 1.6-os kategória eredeti nevezési listáján két magyar, Marton Gergely és Szíjj Zsolt szerepelt.

Related posts

Leave a Comment