Két magyar is indul a vb-n, kettő az Eb-n Barcelonában

Az október 17-18-i spanyol versenyhétvége nevezési listáján a WRX-ben nem szerepel Szabó Krisztián, Kárai Tamás és Luigi azonban igen.

A WRX nevezési listáján 20 fő található, köztük minden állandó résztvevő. A résztvevők sorából mindenekelőtt az üti meg a szemünket, hogy ketten is magyarok: a Finnországban már rajthoz álló háromszoros országos bajnok és Eb-dobogós Kárai Tamás, aki Audijával szerepel az F1-ből jól ismert katalán pályán, valamint Lajos Gyula „Luigi”, aki a GFS Motorsport által nevezett Skoda Fabiát vezeti. Luigi korábban dobogós volt az Európa-bajnokság S1600-as kategóriájában, jelenleg idehaza, a Swift Hybrid RX Cupban versenyez.

Nincs a listán viszont Szabó Krisztián neve, aki a GRX harmadik autójával szerepelt Svédországban és Lettországban, a finn csapat csak két Hyundait nevezett a spanyol hétvégére. További érdekesség a nevezési listáról Juha Rytkönen, aki Finnországban meglepetésre szabadkártyásként második lett állt a GRX-szel: ő Jani Paasonent váltja a Ferratum Team Ford Fiestájában a szezon hátralevő részében. A belga Enzo Ide, aki tavaly öt hónapig feküdt kómában, pedig első WRX-versenyén vesz részt a Team JC-vel.

Egyetlen üres mező szerepel a listán, a JC egyik Audija: ezt az autót Mattias Ekström vezette eddig, aki versenyről versenyre szóló megállapodással versenyez az istállónál, így második a bajnokságban. A WRX nevezési listája itt tekinthető meg.

Barcelonában a WRX-hez hasonló duplával első és második versenyét teljesíti a Super1600-as Európa-bajnokság. Ugyancsak két magyar lesz a mezőnyben, a megszokott arcok, a 2019-es ezüstérmes Marton Gergely a Volland Racing Audi A1-esével és Szíjj „Jolly” Zsolt a Speedy Motorsport Skoda Fabiájával. A tavalyi Európa-bajnok, Ajdar Nurijev nem indul, a többi tavalyi élmenő – Artur Jegorov, Jurij Belevszkij, Timur Sigabutdinov – viszont mind maradnak. Az S1600 nevezési listája itt tekinthető meg.

Related posts

Leave a Comment