Bakkerud: Nagyon akartam ezt a győzelmet…

A WRX norvégjának idei nagy versenye lehetett volna a barcelonai – helyette fájdalmas ütközéssel ért véget a hétvégéje. Bakkerud még sosem zárt dobogó nélkül szezont: két versennyel a vége előtt sem adja fel.

Andreas Bakkerud a ralikrossz-vb 2020-as szezonjának legnagyobb visszaesője. Az RX Cartel versenyzője tavaly Audival ugyanannyi pontot szerzett, mint a világbajnok Timmy Hansen, és a győzelmek száma alapján értékelték másodikként az összetettben. Idén Audi S1-ről Renault Megane-ra váltott, és gyakorlatilag eltűnt a dobogóról. Nyolc forduló során négyszer járt a döntőben, de ötödiknél jobb helyen sosem végzett.

Minden jel arra mutatott, hogy ez Barcelonában meg fog változni. Bakkerud mindkét nap nyert egyet-egyet a kvalifikációs futamok közül. Szombaton harmadikként zárta a köztes eredménylistát, bár a döntőben végül csak hatodik lett. Vasárnap még biztatóbb volt a helyzet: köztes második hely, elődöntő-győzelem és első rajtkocka a döntőben. Minden ígéretesnek tűnt… egészen a rajt pillanatáig. Bakkerud és Johan Kristoffersson összeütköztek, majd a Renault-t telibe találta Robin Larsson is. Bakkerud és Larsson azonnal kiestek, Kristoffersson nyert: büntetést nem osztottak ki az esetben.

„Ki hitte volna a szezon kezdetének nehézségei után, hogy pole-pozícióban leszünk egy döntőben, Kristoffersson előtt! Még a reakcióidőben is jobbak voltak Johannál a rajtnál. A kiszorítás nagyon hirtelen jött, Robin pedig nem tudott volna hová menni. De néha ez történik” – mondta Bakkerud.

„Nagyon akartam ezt a győzelmet, és nem adom fel. Mindent megtettünk ezen a hétvégén, amit lehetett, nagyon büszke vagyok a teljes csapatra” – folytatta a pontverseny hetedik helyezettje, akinek már csak két lövése van a renault-s dobogó, netalán győzelem megszerzésére. Sosem volt még olyan szezon, amikor a 2014 óta mezőnyben szereplő norvég ne állt volna a dobogón a WRX-ben.

Fotó: GCK

Related posts

Leave a Comment