WRX: Ez történt tavaly Spában

Most hétvégén tartották volna a WRX belga fordulóját, melyet a koronavírus terjedése miatt lefújtak – így egyetlen verseny, a Nürburgring van már csak talpon. Hétvégi események híján felidézzük, mi történt tavaly májusban.

A 2019-es szezonban hamar, az év harmadik versenyeként Belgiumba érkezett a világbajnoki mezőny: az ország ismerős volt, a pályán, a Forma-1-ből jól ismert Spa-Francorchamps-ban azonban először tartottak ralikrosszversenyt. Miután az első két versenyt a két Hansen-testvér nyerte, igazi meglepetés volt, hogy Spában egyikük sem végzett dobogón, Timur Timerzsanov viszont győzött Andreas Bakkerud és Joni Wiman előtt.

Ott volt a mezőnyben az EKS Audival Szabó Krisztián is, aki az elődöntő ötödik helyéig jutott. A spái versenyen csapattársat is kapott saját főnöke, Mattias Ekström személyében, aki visszavonulását megszakítva tért vissza erre az egy alkalomra a szezon során.

Az Európa-bajnokság Super1600-as mezőnye is ott volt Spában: a későbbi bajnok, Aydar Nuriev nyert, Marton Gergely negyedikként végzett a döntőben.

Related posts

Leave a Comment