Timmy Hansen szezonja a legelején úszott el

Címvédő világbajnokként kezdte a 2020-as évet Timmy Hansen, de végül csak harmadlagos szerepet játszott Kristoffersson és Ekström mögött. A csupán négy dupla hétvégéből álló évad kezdete egy szoftverhiba miatt úszott el, pedig Barcelonában – egy első és egy második hellyel – megmutatta, mire képes, ha a Team Hansen Peugeot-ja tökéletesen funkcionál.

„K tudja?” – válaszolta a DirtFish interjújában a kérdésre, hogy vajon kétszeres világbajnokként beszélnénk-e róla, ha nincsen a rögös szezonkezdet. „Szerintem Johant úgy is nagyon nehéz lett volna legyőzni, de ki tudja? A ralikrossz kemény tud lenni. Az biztos, hogy közelebb lettünk volna. Így sem maradtunk le nagyon a csapatbajnokság megnyerésétől, ezért ha az év végén rendelkezésre álló autó már az elején meglett volna, akkor biztos legalább csapatbajnokok lennénk. De ami megtörtént, azon már nem lehet változtatni.”

Az idősebb Hansen-testvér felidézte, hogy a szezon első két, svéd és finn hétvégéje között csupán egy hét volt: mivel ezek a versenyek, különösen Höljes gyengén sikerültek, az év már itt megpecsételődött.

„A szezon előtt azt hittük, hogy előrelépést tettünk, és örültünk neki. Az első versenyre viszont szoftverhibával érkeztünk, az ilyen problémát pedig nehéz megtalálni. Én és Kevin sem éreztük, hogy bármivel gond lenne, de időt veszítettük a pályán. Ráadásul ez dupla verseny volt, a következő hétvége pedig egy újabb dupla. De legalább azon a héten a mérnököknek sikerült megtalálnia, így Finnországban már ott voltunk, ahol szerintem Svédországban lennünk kellett volna. De a svéd futamon rögtön sok pontot elvesztettem a bajnokságban, és a finn hétvégén hiába javultunk, nem voltam annyira jó, mint ebben az évben lennem kellett volna.”

„Onnantól állandóan dolgoztunk, az év során rengeteg minden változott az autón. A szezon végén, Barcelonában sikerült gyorsabbá tenni az autót és beazonosítanunk a gyengeségeinket, valamint dolgoznunk rajtuk. Barcelonában erőből megnyertem a szombati versenyt, Kevin pedig harmadik lett. Egyértelműen ez volt a csúcs számunkra 2020-ban” – mondta Hansen, aki nem lovagolhatta meg a jó hullámot, hiszen a belga és német hétvégét végül törölték, így Spanyolország volt az utolsó verseny.

Related posts

Leave a Comment