Ekström az Audi Dakar-csapatában

A 2016-os ralikrossz-világbajnok, aki szinte pályafutása egészét az Audival töltötte, a német márkával indul a 2022-es Dakar Ralin, az új fejlesztésű elektromos autóval. A szupercsapatot Carlos Sainz és Stephane Peterhansel alkotják rajta kívül.

Az Audi ütős felállással csatlakozik 2022-ben a Dakar Ralihoz: a csapatot alkotja a verseny két veterán sztárja, a 14-szeres rekordgyőztes Stephane Peterhansel, aki a 2021-es kiadást is megnyerte, valamint a háromszoros nyertes és kétszeres WRC-bajnok Carlos Sainz. Hozzájuk csatlakozik az Audihoz két évtizede lojális Mattias Ekström, a DTM kétszeres bajnoka és ralikrossz 2016-os világbajnoka. Peterhansel, Sainz és Ekström navigátorai Edouard Boulanger, Lucas Cruz és Emil Bergkvist lesznek.

A csapat mellett az autó is különleges: a Q Motorsporttal közösen fejlesztett 4×4-es prototípus, amely elektromos hajtású, de az akkumulátor töltését az Audi korábbi belsőégésű DTM-motorja végzi. A versenyzőhármas fogja tesztelni a jelenleg egy éve tervezés alatt álló autót, melyet júliusban a Goodwood Fesztiválon mutatnak be, első éles bevetése pedig a 2022-es Dakaron várható, amennyiben a fejlesztési ütem és a járvány alakulása megengedi.

„A Dakar egyértelműen karrierem egyik legizgalmasabb kalandja lesz” – mondta Ekström, aki a szaúd-arábiai versenyen idén indult először a T3 kategóriában, de a hetedik szakaszon kiesett. „Fantasztikus, hogy ebbe az izgalmas projektbe azzal a csapattal vághatok bele, amellyel legnagyobb sikereim ünnepeltük együtt. Habár idén leszek 43 éves, juniorversenyzőnek érzem magam Carlos és Stephane mellett. Ebben a sportban minden téren nagy tapasztalatra van szükség, nekem pedig még sokat kell tanulnom, de igazán várom.”

Related posts

Leave a Comment