Bakkerud: Semmilyen csapattal, semmilyen bajnokságban nincs szerződésem

Egyszeres ezüstérmesként és kétszeres bronzérmesként a Ralikrossz-világbajnokság alapemberének számít Andreas Bakkerud, mégis úgy néz ki, 2021-ben nem látjuk őt versenyezni.

A WRX hétszeres futamgyőztese, aki 2019-ben Timmy Hansennel pontegyenlőségben, a győzelmek számát tekintetbe véve maradt le a vb-címről, idén pár versenyen feltűnt a RallyX Nordic szériában a STARD elektromos Ford Fiestájával, a világbajnokság barcelonai szezonnyitójának nevezési listáján azonban nem szerepel. Ő maga ismerte be, nincs szerződése sem a WRX-ben, sem más nagyobb szériában.

„Ez az első évem, amikor nem írtam alá szerződést, semmilyen csapattal, semmilyen bajnokságban” – mondta el Bakkerud YouTube-videójában. „Számomra ez nagy gyomros, mert egyértelműen szeretnék indulni valamilyen bajnokságban, főleg a Ralikrossz-világbajnokságon, melyet minden évben elkeseredetten próbálok megnyerni. Padlógázzal dolgoztam azon, hogy sikerüljön, de végül úgy döntöttem, feladom. Gazdasági, költségvetési okai vannak.”

A norvég hozzátette, egy-egy futamon való indulással még próbálkozni fog az idei szezonban. A jövőre nézve egy lehetőség a 2022-es Dakaron való indulás vagy a visszatérés a ralikrosszba.

Bakkerud kapitulálásának van egy fontos statisztikai jellegű vonatkozása is. A tavalyi szezonnal bezárólag Timmy Hansen, Timur Timerzsanov és a norvég volt az a három versenyző, aki a 2014-ben elindult WRX minden versenyén részt vett. Mivel Timerzsanovnak is csupán a barcelonai szezonnyitóra van szerződése, nemsokára Hansen marad az egyedüli, aki minden vb-hétvégén rajthoz állt.

Related posts

Leave a Comment