Szakad a 2021-es világbajnok csapata, az EKS JC

Egy évvel ezelőtt egyesítette erejét a ralikrossz két svéd nagyágyúja, Mattias Ekström és Joel Christoffersson. A technikai együttműködés megmarad, de a két csapat külön utakon folytatja.

Az EKS és a JC – amelyek 2021-es együttműködése egyéni világbajnoki sikert hozott a leigazolt Johan Kristofferssonnal, de a gárda csak harmadik lett a csapatversenyben – saját közösségi oldalain tett közzé egy rövid közleményt. „A 2022-es szezontól fogva az EKS és a JC Raceteknik fenntartja technikai együttműködését különböző területeken, de a versenyműveletek külön folynak, és mindkét csapat saját nevén fut majd” – olvasható a csapatok híradása.

További információ a különválásról jelenleg nem ismert, így az sem, a csapatok részt vesznek-e az elektromossá váló WRX 2022-es szezonjában. Az biztos, hogy a négyszeres világbajnok Kristoffersson a mezőnyben lesz, de csapatot váltva visszatér a családi istálló, a KMS kötelékébe.

Az EKS 2016-ban kettős világbajnoki címet nyert Mattias Ekströmmel, a JC pedig első teljes szezonjában, 2020-ben győzött a csapatbajnokságban – javarészt szintén az alakulat egyik Audiját vezető Ekström pontjainak köszönhetően.

Related posts

Leave a Comment