Bakkerud visszatér az Euro RX1-be

A sorozat 2021-es Európa-bajnoka nem védte meg címét (elsődleges sorozata a Nitro RX lesz), de Höljesben és Hellben rajthoz áll az EKS Audijával. Ahogy ő fogalmaz, befejezetlen ügye van.

A 30 éves norvég háromszoros Európa-bajnok – 2011-ben és 2012-ben a Super1600-ban, 2021-ben az RX1-ben – és világbajnoki ezüstérmes. 2019-ben a lehető legszorosabb módon veszítette el a WRX-aranyat: pontegyenlőséggel, győzelmek száma alapján maradt alul Timmy Hansennel szemben. Az autó és a csapat, az Audi S1 és az EKS éppen ugyanaz lesz, mint három évvel ezelőtt. A megállapodás két versenyre szól, a Mágikus Hétvégére Höljesben, Svédországban, valamint Bakkerud hazai hétvégéjére a Covid miatt két évben is elmaradt Hellben.

„Van egy kis befejezetlen ügyem az S1-gyel, mivel sosem sikerült nyernem vele Höljesben vagy Hellben. Szóval remélem, ez lesz az esélyem helyrehozni” – mondta Bakkerud. „2018-ban és 2019-ben versenyeztem az Audival, aztán tavaly valami svéd gyerek megnyerte vele a vb-címet, szóval egyértelműen potens csomag.”

Related posts

Leave a Comment