Jövő csütörtökön mutatkoznak be a WRX elektromos gépei

Az augusztus 13-14-i szezonnyitó hétvégét megelőzően egy utcai parádén debütálnak hivatalosan az RX1e versenygépek: a bemutatóra a norvégiai Stjørdal belvárosában kerül sor.

A szezonindító eseményt az eredeti tervek alapján Höljesben tartották volna – de erre nem került sor, akárcsak a Nürburgringre kitűzött első versenyre. A szezon így Norvégiában, Hellben kezdődik, és két nappal korábban, augusztus 11-én Stjørdal városában tartják a hivatalos bemutató ceremóniát. 19 órakor mutatkoznak be az elektromos RX1e-gépek a médiának és a közönségnek a Kimen Kulturhusban, majd felvonulás következik a belvárosban kialakított pályán a 680 lóerős modellekkel.

A következő napokban vélhetően számíthatunk még hírekről a WRX háza tájáról – hiszen egy héttel a bemutató esemény előtt továbbra sincs nevezési lista a 2022-es résztvevőkről. A 14 fősre várt mezőny hét indulója ismert: a Volkswagen Dealerteam Bauhaus (Kristoffersson Motorsport) hármasát Johan Kristoffersson, Ole Christian Veiby és Gustav Bergström alkotja, a Hansen Motorsport szokás szerint Timmy és Kevin Hansennel áll ki, a CE Dealer Team két versenyzője pedig Niclas Grönholm és Klara Andersson lesz. A GCK, a Münnich és az ESmotorsport szerepelnek még a mezőnyben a korábbi hírek alapján.

Related posts

Leave a Comment