Hansenék: 2023-ban jöhet a bajnoki cím

Kristofferssonék taroltak a 2022-es szezonban, de Timmy Hansen és a Hansen World RX Team az egyéni és a csapatbajnokságban megszerezték a második pozíciót.

Timmy Hansen egyike volt annak a két versenyzőnek, aki a domináns Johan Kristoffersson mellett versenyt tudott nyerni a szezon folyamán: a 2019-es világbajnok Barcelonában, az első napon aratott győzelmet a Peugeot 208 RX1e-vel. A tíz versenyből hatszor dobogón állt, így végül a szezonzárón ő szerezte meg a pontverseny második helyezését.

„Az egyéni bajnokság második helyezése fantasztikus, és természetesen a csapat második pozíciója is nagyszerű eredmény” – idézi a WRX hivatalos oldala az idősebb Hansen testvért. „Természetesen győzni akarunk, és tudom, mindannyian arra éhezünk, hogy egy jobb csomagot állítsunk össze. Ezt az eredményt azonban abszolút elfogadjuk, így tekintünk előre a jövőbe. Büszke vagyok a fiúkra, akik egyben tartották az autót a szezonban. Leszegjük a fejünket és dolgozni kezdünk a jelentős 2023-as előrelépések érdekében.”

Néhány versennyel a szezon vége előtt még a fiatalabb testvér, Kevin Hansen állt a bajnokság második helyén. A szezonzárót a Nürburgringen eredetileg második pozícióban fejezte be, de műszaki szabálytalanság miatt kizárták a döntőből: emiatt az összetett harmadik helyet is bukta, és csak ötödik lett a végelszámolásnál. Kevin szintén arról beszélt, hogy 2023-ban nagy eredményt akarnak elérni.

„Nyilván győzni akartunk, de néha csak a maximumot kell kihozni a teljesítményből – mi épp ezt tettük” – nyilatkozta Kevin Hansen. „Elégedett vagyok azzal, hogy az autóban jó volt az érzet a hétvége folyamán. Tudunk még teljesítményt találni, dolgozunk rajta. Jók a jelek és jobban megértjük. Összességében a WRX első elektromos szezonja nagyon élvezetes volt, egy óriási mérföldkő a Hansen Motorsport számára, de meg akarjuk nyerni a bajnoki címet, és nagyon keményen dolgozni fogunk azon, hogy több választ kapjunk 2023-ra. Sosem volt még ennyi mosoly és ilyen pozitív hangulat a csapatban eddig, nagyon motiváltak vagyunk, hogy folytassuk ezt az utazást.”

Related posts

Leave a Comment