A hatodik vb-címért akar harcolni Kristoffersson

Az első világbajnoki cím a legkedvesebb emlék Johan Kristoffersson számára, de az ötödik is nagyon közel áll hozzá. A svéd visszatekintett a 2022-es szezonra, valamint az elektromos autók igényelte vezetési kihívásról is beszélt.

A Kristoffersson Motorsport csupán a 2022-es szezon előtt egy héttel gurult először pályára saját fejlesztésű Volkswagen Polo RX1e gépeivel, a höljesi teszten pedig felbukkantak a megszokott gyerekbetegségek, ennek ellenére Johan Kristoffersson szerezte meg az elektromos éra első győzelmét Hellben. A teljes szezont tekintve pedig tízből nyolcszor nyert, dominánsan szerezte meg pályafutása ötödik vb-címét.

„Óriási feladat volt, sokkal több munkával, mint azt valaha el tudtuk képzelni, és nagyon rövid idő állt rendelkezésre az autók felkészítésére. Nagyon hektikus időszak volt, a szezonba megérkezve pedig nem tudtuk, hogy helyesek-e döntéseink és megoldásaink vagy sem. Hét nappal azután megszerezni az első győzelmet, hogy az autóink először voltak mozgásban, igazi sztori volt” – mondta szezonjára Kristoffersson.

„Az autókat a saját műhelyünkben építettük a családi csapattal, nulláról indulva. Az, hogy a teljes folyamatnak részese lehettem, nyomon követtem minden lépést és minden csavart, azután pedig megnyertem az első elektromos bajnokságot, pluszt jelent számomra. Az első bajnoki cím mindig a legjobb, de mögötte a mostani is egészen közel van.”

A svéd hozzátette, részben az új formátum miatt volt nehéz dominálni, ráadásul az RX1e autók sajátossága sem könnyítette meg a versenyzők dolgát: ehhez a túraautózásban és ralizásban szerzett tapasztalatát is felhasználta.

„Az első és hátsó motor nincs összeköttetésben, így a hátsó tengely sebességétől függően néha olyan érzés, mintha elsőkerekes autót vezetnél, néha olyan, mintha egy hátsókerék-hajtásúban ülnél, néha pedig egy összkerekesre hasonlít! Így nehezen vezethető, de élvezem ezt a kihívást. Azt hiszem, pályaversenyzős hátterem és ralis tapasztalatom kedvezett nekem ebben a tekintetben.”

„Jól kezdődött a szezon, de a vége felé az ellenfeleink már közelebb voltak és elég szorossá vált a helyzet. Ha az ember nem győz, az inspirálóan hat, hogy még keményebben dolgozzon, ezért tudjuk, hogy a többiek extra keményen hajtanak majd a következő szezonban, a konkurencia ebben az évben is kemény lesz. Sosem könnyű, de nagyszerű csapatom van remek csapattársakkal, abszolút mindent megteszek, hogy legalább az utolsó fordulóig harcban legyek a hatodik bajnoki címért. Ez a célom” – beszélt arról Kristoffersson, hogy 2023-ban újra világbajnokságot akar nyerni.

Related posts

Leave a Comment