Idén is ott lesz az Extreme-E-ben Kristoffersson

Bejelentette versenyzői a Rosberg X Racing, 2023-ban is Johan Kristoffersson és Mikaela Ahlin-Kottulinsky alkotja a csapat felállását az extrém elektromos szériában.

Az ötszörös ralikrossz-világbajnok a széria indulása óta a mezőnyben szerepel az RXR csapattal. 2021-ben – akkor Molly Taylor társaként – megnyerte a sorozat első bajnoki címét. 2022-ben, már honfitársa, Ahlin-Kottulinsky oldalán szintén az RXR diktálta a tempót, de a félresiklott utolsó két verseny miatt végül két pont különbséggel az X44 duója, Sebastien Loeb és Cristina Gutierrez nyerték a második szezont. Nico Rosberg csapatának célja visszahódítani az Extreme-E első helyezését.

 A sorozatban továbbra is nagy számban indulnak a WRX résztvevői. A 2019-es világbajnok Timmy Hansen Catie Munnings csapattársa lesz az Andrettinél, Kevin Hansen pedig a Veloce Racinget képviseli Molly Taylorral. A WRX első női dobogósa, Klara Andersson szintén rajthoz áll a szériában. A svéd hölgy 2022-ben az utolsó két versenyen szállt be Nasser Al-Attiyah mellé az Abt Cuprához, a szezonzárón Uruguayban pedig meg is szerezte a győzelmet. Idén már teljes szezonra készül a csapattal.

Az Extreme-E harmadik szezonja március 11-12-én kezdődik Szaúd-Arábiában. A folytatásban Skócia (május 13-14.), Szardínia (július 8-9.) Brazília vagy az USA (szeptember 16-17.) és Chile (december 2-3.) alkotja a versenynaptárat.

Related posts

Leave a Comment