Ekström csapata újra a WRX-ben, a címvédővel szövetkezve

EKS JC néven megújult csapat indul a Ralikrossz-vb. Két világbajnok egyesíti erejét, Mattias Ekström és Joel Christoffersson.

Az új szövetkezés egyik tagját sem kell bemutatni. Az EKS Mattias Ekström csapata, amely 2016-ban a svéd alapítóval megnyerte az egyéni és csapatvilágbajnoki címet. Az Audi gyári csapataként is működő formáció utoljára 2019-ben volt a rajtrácson, Szabó Krisztiánnal.

A szintén svéd KYB Team JC pedig 2020-ban, első teljes szezonjában nyerte meg a WRX csapatbajnokságát, két EKS-fejlesztésű Audi S1-gyel. Ebből Ekström jelentősen kivette a részét, eredetileg beugróként, végül azonban a teljes szezonra maradva versenyzett a csapattal, második helyet szerezve az összetettben. Az EKS és JC a 2021-es szezonra összeolvad, a főhadiszállás Kil lesz, a csapatfőnöki szerepet pedig Joel Christoffersson tölti be.

„Én és Mattias ugyanúgy gondolkodunk a sportról” – mondta Christoffersson. „2021-ben a WRX-re akarunk összpontosítani, és meg akarjuk nyerni nemcsak a csapatbajnoki, de az egyéni bajnoki címet is. Más projekteken is gondolkodunk, hogy újabb szakágak felé nyissunk.”

„Mostantól Joel foglalkozik az EKS és JC Raceteknik összes közös projektjével, ralikrosszal, ralival, crosskarttal és minden mással” – mondta el társa, Ekström. „Az elektromos versenyzés jövőjét szintén figyeljük. Előbb-utóbb előbukkan majd tisztán elektromos versenyautó is műhelyünkben.”

Ekström a WRC-ban, a február végi Arctic Ralin már az EKS JC színeiben áll rajthoz, de arról nem tudni, vezetni fog-e a csapatnál a Ralikrossz-vb-n is.

Related posts

Leave a Comment