Kárai: Nem lehetetlen felvenni a versenyt a gyári támogatású pilótákkal

A Ralikrossz-világbajnokság szezonnyitóján, Barcelonában a 16 főt számláló mezőnyben ott volt Kárai Tamás is. Az audis pilóta eddigi legjobb eredményét jegyezte a vb-n: elődöntőbe került, ahol negyedik lett, egyetlen helyezéssel lemaradva a döntőbe jutástól! A Kárai Motorsport beszámolója a spanyol élményekről:

Barcelona 2021- A tavalyi évhez hasonlóan idén is VB futamot rendeztek Barcelonában, melyen részt vettünk és természetesen nagyon vártunk. Hosszú szünet után ismét versenyen lenni és versenyezni mindig nagy élmény, ám ez idén egészen más volt.

A világban uralkodó bizonytalanság miatt nehéz volt a felkészülés, de ennek ellenére mindent úgy tettünk, mint eddig: teszteltünk, mindent részét az Audinak átnéztünk, pakoltunk, utaztunk, megérkeztünk. Az, hogy az események pénteken és szombaton voltak, nem zavartak minket, viszont a nagy meleg és az egész napos várakozás nem adta vissza azt a feelinget, amit egy ilyen rangos esemény a múltban adott számunkra. Hiányoztatok Ti, szurkolók, akik benéztek hozzánk és biztattok minket. Hiányzott a nyüzsi.

De ha már a hely adott volt, természetesen versenyeztünk is. Három szabadedzéssekkel indítottunk, melyen jól felpörögtünk és még a kötelező szieszta előtt kialakult némi terv a fejünkben. Majd pihi. Az első kvalifikációban még tudtuk is ezt az elképzelést tartani, de a másodikban egy beragadt rajt és egy későbbi technikai meghibásodás után kezdődött minden elölről. Hiába van a 16 benevezett pilóta 1-2 másodpercen belül egy körben, ha az elődöntőbe 12 hely van, a döntőben pedig 6. A feladat adott volt: az elődöntőbe jutás. A harmadik- és negyedik előfutam az idegek játéka volt. Pontok ide, másodpercek és helyezések oda. Végül a 11.helyen sikerült az a bizonyos „szemi”. És nem vallottunk szégyent ott sem. Jól sikerült a rajt utáni helyezkedés és Tomi a 3.helyen autózott, majd a joker kör teljesítése után 4. helyen ért célba.

Csak egy kicsi hiányzott- szól a klasszikus mondás. Sokat várunk magunktól, mert tudjuk, hogy többre vagyunk képesek és ezt már eddig is bizonyítottuk. Nem lehetetlen felvenni a versenyt olyan gyári támogatású pilótákkal, mint az audis Kristofersson, az oroszlános Hansen testvérek vagy a tavalyi finnországi ezüstérmes Rytkönen. A következő, Nürbourgringi futam ugyan elmarad, de készülünk az idei első EB futamra a svéd Höljesbe, ahol várhatóan több autó és nagyobb küzdelmek lesznek.

Forrás: Kárai Motorsport

Related posts

Leave a Comment