Mattias Ekström újra visszatér – egy SEAT-tal

A 2016-os világbajnok megint ralikrosszozni fog, a hétvégi rigai duplán ül autóba. Ami igazán meglepő, hogy melyikbe: a Münnich Motorsport SEAT Ibizájába. Így saját csapata, az Audikkal versenyző EKS JC ellenfele lesz.

A DTM kétszeres és WRX egyszeres bajnoka, Mattias Ekström 2018 végén szállt ki a Ralikrossz-világbajnokságról, de azóta már több alkalommal megszakította a visszavonulását: 2019-ben egy verseny erejéig saját csapatával, 2020-ban pedig a Team JC-nél beugróként – utóbbi olyan jól sikerült, hogy a teljes szezonra maradt és második lett az összetettben.

2021-ben Ekström hiányzott a nevezési listáról, annak ellenére, hogy istállója, az EKS és a JC összeolvadt: utódja gyakorlatilag a nagy rivális, Johan Kristoffersson lett az Audi S1 volánja mögött. Az újabb visszatérés önmagában is váratlan, az pedig végképp, hogy nem az EKS JC színeiben és Audival történik meg: Ekström a Münnich Motorsport SEAT Ibizájával versenyez, a DTM-s idők után újra Timo Scheider csapattársa lesz. Rigában, ahol dupla fordulót tartanak, és ahol eddigi öt jelenésén Ekström egy első és négy második helyezést szerzett.

Csapata Audikat versenyeztet, ő pedig egy SEAT-ba ül – mi a látszólagos ellentmondás oka? Az Audi és SEAT testvérmárka, ami megkönnyíti az átjárást, ráadásul Ekström idén a SEAT alá tartozó Cupra gyári versenyzője: a spanyol brandet képviseli két elektromos szériában, az Extreme-E-ben és a PURE ETCR-ben (utóbbi sorozatban a Zengő Motorsport pilótájaként). Ennek tükrében már kevésbé meglepő, hogy Ekström neve a fekete-fehér-piros SEAT-ra kerül fel az előttünk álló hétvégén.

Related posts

Leave a Comment