A WRX-mezőnyben lesz a négyszeres világbajnok

Ötödik vb-címéért száll harcba Johan Kristoffersson, ő lesz a családi csapat, a KMS három versenyzőjének egyike – azaz visszatér az istállóhoz, amellyel 2020-ban nyerte meg a WRX-et, valamint a Volkswagen márkához.

A ralikrossz négyszeres világbajnoka, Johan Kristoffersson a 2017-es és 2018-as vb-címet a Volkswagen gyári csapatával szerezte meg, amely mögött ténylegesen a PSRX (Petter Solberg istállója) és a KMS (Kristoffersson Motorsport) összefogása állt. Egyéves kihagyás után Kristoffersson 2020-ban újra a Volkswagen Polóval lett világbajnok, de ezúttal gyári támogatás nélkül, a KMS színeiben.

A családi csapat – melynek menedzsere édesapja, Tommy Kristoffersson – a 2021-es szezonban nem vett részt a világbajnokságon, ezért a háromszoros világbajnok korábbi riválisa, a Mattias Ekström nevéhez fűződő EKS JC kötelékébe csatlakozott, és lett szoros versenyben, pontegyenlőséggel negyedszer is a ralikrossz legjobbja.

Már korábban bejelentették, hogy a KMS 2022-ben visszatér a mezőnybe három autóval, így sejteni lehetett, hogy egyiket Kristoffersson kapja meg. Ezt csütörtökön meg is erősítették: a világbajnok harcba száll ötödik vb-címéért. Az 500 kW teljesítményű RX1e kitre Volkswagen karosszéria kerül, a főtámogató pedig újra a Bauhaus lesz. Tommy Kristoffersson az arvikai központú KMS eddigi legnagyobb projektjének nevezte a három autó fejlesztését. Fia ezt mondta a bejelentés kapcsán:

„Nagyon inspiráló, hogy a ralikrossz új elektromos érájának részei lehetünk már a kezdetektől. Utoljára 2014-ben kezdtünk bele ehhez fogható mértékű projektbe, amikor saját autót építettünk a ralikrossz-világbajnokság első szezonjára” – fogalmazott Johan Kristoffersson. „Az elektromosság a motorsport és az autóipar egészének jövője, így a sport egyik leginkább elbűvölő aspektusa az, hogy ebben a fejlesztésben vállalhatok vezető szerepet. Arra számítok, hogy hihetetlenül kemény és versenyképes szezon áll előttem. Alig várom, hogy belevágjunk!”

Related posts

Leave a Comment