Ekström újra ralikrosszban indul

A 2016-os világbajnok is benevezett a RallyX Nordic höljesi szezonnyitójára – most hétvégén a nagy riválissal, Johan Kristofferssonnal fog összecsapni.

Mattias Ekström már megint ralikrosszozik: a svéd 2018 végén elméletben visszavonult a sorozatról, de a gyakorlatba évről évre feltűnt legalább egy versenyen a WRX-ben, sőt 2020-ban a teljes szezonban is maradt. 2022-ben az ETCR-re összpontosít, de így is engedett a csábításnak, hogy újra rajthoz álljon egy RX-versenyen. Nem az elektromossá váló világbajnokságon, hanem a RallyX Nordic sorozatban, a jól ismert Supercarral. Ekström saját csapata, az EKS Audi S1-ét vezeti, Enzo Ide csapattársaként. A helyszín Höljes, ahol 2014-ben első WRX-győzelmét szerezte.

A május 14-15-i szezonnyitó nevezettjeinek névsora egy vb-futaméval felér, sok WRX-menő Höljesben melegít a szezonra. Ott lesz a Supercar kategóriában a négyszeres világbajnok Johan Kristoffersson, továbbá a hónap eleji nevezési lista szerint Niclas Grönholm, Anton Marklund és Jurij Belevszkij is.

Related posts

Leave a Comment