RallyX Nordic: Kristoffersson dupla győzelemmel melegített a vb-re

Höljesben kezdődött a skandináv bajnokság szezonja, melyen több északi WRX- és Eb-pilóta melegített a hamarosan kezdődő szezonra, és visszatérőként még Mattias Ekström is felbukkant a nagy, 20 fős Supercar-mezőnyben.

A sorozat első és második fordulóját is lebonyolították a két versenynap során. Az említett WRX-pilóták egyike Niclas Grönholm volt, aki a Hyundai i20-szal nyerni tudott az első kvalifikációs futamon, így a köztes eredménylistát is vezette. Az összesítésben csak negyedik Johan Kristofferssont saját hibája hátráltatta, mivel a Q2-ben kiesett. Az utolsó előfutamot aztán megnyerte, az első elődöntőben (Höljesben hármat is tartottak) pedig szintén megelőzte Grönholmot. A döntőt ugyancsak behúzta, fél másodperccel a teljes Eb-szezonjára készülő Anton Marklund előtt. Sondre Evjen állt még a dobogóra, Grönholm a jó kezdés ellenére csak ötödik lett.

Vasárnap sokkal simább napja volt Kristofferssonnak, a Q3 kivételével minden felvonást megnyert, a Volkswagennel így két győzelem volt hétvégéjének mérlege. A nagy visszatérő, Mattias Ekström az első nap döntőbe jutott, a másodikon azonban kvalifikációs futamot nyert, és megszerezte a dobogó második fokát Kristoffersson mögött és csapattársa, Enzo Ide előtt, akit szintén az Eb-n látunk majd. A két napot összesítve a négyszeres világbajnok 57 pontot szerzett, dobogó nélkül is Grönholm volt a második legeredményesebb 44 ponttal, a 43 pontos Ekström és 37 pontos Marklund előtt.

Nem csupán a Supercarban, hanem a másodosztálynak számító Supercar Lites-ban is felbukkantak ismerős nevek: a WRX-futamgyőztes Kevin Eriksson és a kétszeres RX2-bajnok Oliver Eriksson szerezte meg a két győztes trófeát.

Related posts

Leave a Comment