Szabó Krisztián Pembrey-ben, Vámosi Tibor Greinbachban győzött

Hat trófeát halmoztak fel a magyarok külföldön: a kétszeres Európa-bajnok a brit bajnokság RX150 kategóriájában szerzett egy második és egy első helyet vendégként, míg az osztrák sorozat és a CEZ versenyén Vámosi és Held Zoltán STC +2000-ben az első-második helyet hozták el mindkét versenynapon.

A szombati nap, melyen a brit ralikrosszbajnokság szezonjának harmadik fordulóját tartották, a tanulásról szólt Szabó Krisztián számára a crosskart jellegű egységes RX150 versenygéppel: negyedik és hatodik helyeket szerzett a kvalifikációs futamokon, a döntőben viszont meglett a második hely Nick Priddy mögött. Vasárnap már lendületben volt, mindhárom selejtezőt megnyerte, aztán a döntőben is győzött idei első versenyhétvégéjén.

Mindeközben Greinbachban is dupla hétvégét tartottak, szombaton az osztrák bajnokság, vasárnap a CEZ fordulóját. A magyarokat Vámosi Tibor és Held Zoltán képviselte a SuperTouringCars +2000 mezőnyében. Tíz ellenfelük volt, osztrákok és lengyelek, a magyar vendégek viszont kisajátították az eredménylista tetejét. Szombaton egy-egy előfutamot és elődöntőt nyertek, de a mérleg egész nap inkább Vámosi felé billent, aki az első rajtockából a döntőben egy másodperccel Held előtt futott be.

Vasárnap Held Zoltán belelendült: az első kvalifutamon Vámosi mögött végzett, a másik kettőt azonban megnyerte, akárcsak az elődöntőt, amivel ő szerezte meg a pole-pozíciót. Egy lengyel ellenféllel való ütközés után azonban ismét be kellett érnie a második helyezéssel a duplázó Vámosi mögött.

Related posts

Leave a Comment