Csapattársának is köszönheti az év végi harmadik helyet Grönholm

Niclas Grönholm 2021 után 2022-ben is dobogósként fejezte be az összetettet. Kalandos hétvégéje volt a Nürburgringen: Klara Andersson visszalépésével jutott be a döntőbe, ahol először lemaradt az összetett harmadik helyről, aztán Kevin Hansen kizárása újraosztotta a lapokat.

A WRX új csapata, a CE Dealer Team versenyzője az élmezőnybe tartozott a németországi szezonzárón, továbbjutó futamában második lett, az elődöntő harmadik helyezése Johan Kristoffersson és Kevin Hansen mögött mégis azt jelentette, hogy ő már nem jutott tovább a döntőbe. A csapat ekkor döntött úgy, hogy a szintén erős hétvégét futó Klara Anderssont visszalépteti a döntős szerepléstől, így Grönholm örökölte meg helyét az első ötben. A finn erős döntőt zárt, harmadikként ért célba, de mivel Kevin Hansen megelőzte őt, a bajnokságban egy pont lemaradással a svédhez képest negyedikként rangsorolták.

Utólag jött a csavar: műszaki okból kizárták Hansent, így végül Grönholmé lett nem csupán a hétvége második helyezése, de a pontverseny harmadik pozíciója is. A finn Portugáliában szerzett győzelmén kívül még háromszor állt dobogóra.

„Először is köszönettel tartozom a csapattársamnak, hogy átadta nekem a helyét a döntőben, így a bajnokság dobogós helyéért harcolhattam. Az összetett harmadik hely megszerzése a CE Dealer Temmel csodás érzés” – értékelt a WRX hivatalos oldalának Grönholm. „Ígéretes, de kihívást is jelentő szezon volt a vadonatúj elektromos autókkal. Most már sok adat és tapasztalat áll rendelkezésünkre, amelyből dolgozhatunk, és javíthatunk mind a vezetésen, mind az autón, hogy jövőre még előrébb végezzünk a bajnokságban.”

Related posts

Leave a Comment